this for escaping w3 validation warning

verberg


Timmerwerk

Veranda’s, voor nog meer tuinplezier
Een veranda verlengt het plezier van uw tuin. Wij creëeren voor u een droge beschutte plek waar u van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar van kunt genieten. Desgewenst kan de veranda worden uitgebreid met terrasverwarming, verlichting, een buitenkeuken, bergruimte of schuur.

Vlonders, voor een natuurlijke en vriendelijke uitstraling
Vlonders zorgen voor een meer natuurlijke en vriendelijke uitstraling van de tuin. In grotere tuinen kan een teveel aan bestrating worden voorkomen, door deze te doorbreken met vlonders. Er zijn vele houtsoorten beschikbaar, zoals hardhout, acacia, bamboe, douglas, gewolmaniseerd grenen. Ik adviseer u graag over de verschillende prijs-kwaliteit-verhoudingen.

Schuttingen, als afscheiding of windvanger
Schuttingen zijn niet alleen geschikt als afscheiding voor erfgrenzen. Het zijn ook uitstekende windvangers en te gebruiken om tuinkamers te creëren. Schuttingen zijn te verkrijgen in elke houtsoort en ieder formaat. Opgebouwd uit losse elementen of gemaakt van losse planken waardoor er een solide geheel met een strakke afwerking ontstaat. Maar ik raad u ook aan om alternatieven te overwegen. Zo vlechten wij zelf schuttingen met wilgentenen. En gebruiken we bouwstaalmatten in combinatie met wilgentenen/heidematten of begroeing zoals Hedra of bloeiende klimplanten.

Walbeschoeiing, aan de waterkant of in de tuin
Een hardhouten walbeschoeiing voorkomt afkalven van grond in het water. Met behulp van walbeschoeiing kan een naar de waterkant aflopende tuin worden opgehoogd, waardoor het tuinoppervlak wordt vergroot. Walbeschoeiing wordt ook gebruikt om hoogteverschillen in de tuin op te vangen, bijvoorbeeld bij het maken van een zitkuil of verhoogd terras.

We werken met twee soorten walbeschoeiingen. Gevreesde planken die in elkaar vallen door mes en groef, verticaal geplaatst. En een constructie waabij palen in water of grond worden geplaast, waarna hardhouten planken horizontaal tegen de palen worden bevestigd. In beide gevallen zal waar nodig ondergronds worden geschoord om de grote gronddruk op te vangen.

Steigers, voor extra terras of uw eigen boot
Wanneer uw tuin aan de waterkant grenst, kunt u meer ruimte creëren door een terras of zitkuil gedeeltelijk in het water te plaatsen. Natuurlijk bouwen wij ook steigers die als ligplaats kunnen dienen voor uw eigen boot.

erkend leerbedrijf

Andere diensten die wij leveren

Aanleg

Begeleiding van het hele traject. Gebruikmakend van duurzaam materiaal. Heldere afspraken. Uitstekende service!

Lees verder

Onderhoud

Volledig onderhoud, periodiek onderhoud voor het groffe werk, of eenmalige klussen. Onderhoud voor het behoud van uw tuin!

Meer info

Ziekten & Plagen

Kevers, schimmels, larven, luis… Voor het bestrijden én voorkomen.

Lees verder

Tim Zilver Tuinen

Het hoveniersbedrijf waar u met iedere vraag terecht kunt.

error: A.u.b. niet kopieëren!